Emmen, dat charmante plekje in het noorden van Nederland, heeft meer te bieden dan je denkt. Of je nu met vrienden, familie of solo op pad gaat, er is altijd iets leuks te beleven. Van avontuur in de natuur tot spannende attractieparken, in en rondom Emmen zit je goed voor een dagje uit vol plezier. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze regio!

Wildlands Adventure Zoo: op avontuur in het dierenrijk

Als je denkt dat een dierentuin saai is, dan ben je duidelijk nog nooit in Wildlands Adventure Zoo geweest. Dit is namelijk niet zomaar een dierentuin; het is een hele ervaring. Hier maak je een wereldreis zonder je paspoort te pakken! Je wandelt door de jungle, scheurt door de savanne in een jeepsafari en als je durft, trotseer je de kou in de ijzige poolgebieden. Vooral de jungle is echt een aanrader, met al die slingerende apen boven je hoofd en exotische vogels die zomaar over je heen vliegen. Vergeet ook niet even bij de pinguïns te chillen – die zijn altijd wel in voor een feestje.

Als je een beetje wilt bijkomen na al dat avontuur, kun je een kijkje nemen in het Indoor Jungletheater. Een relaxte plek om even te zitten, maar je krijgt ook nog eens een fantastische show voor je neus. Oftewel: Wildlands is echt een must als je in Emmen bent, en zeker als je van avontuur houdt.

Attractiepark Slagharen: van cowboy tot superheld

Voor iedereen die van achtbanen houdt, adrenaline wil voelen of gewoon even zijn innerlijke kind wil loslaten, is Attractiepark Slagharen de place to be. Met een western-thema voelt het alsof je in een cowboyfilm terecht bent gekomen. Maar Slagharen is veel meer dan dat! Of je nu de lucht in wilt in de Sky Tower of een nat pak wilt halen in de Ripsaw Falls, hier kan het allemaal. Tip van de dag: check van tevoren even de Slagharen tickets, dan voorkom je wachttijden bij de ingang en kun je meteen door naar de fun!

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Er zijn speciale kinderattracties zoals de Kids Country, waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Als je even wilt ontspannen, kun je heerlijk door het park wandelen en genieten van de omgeving. En vergeet niet een bezoekje te brengen aan de 4D-bioscoop, waar je letterlijk in de film wordt gezogen!

Het Veenpark: stap terug in de tijd

Ben je meer van de cultuur en historie? Dan is het Veenpark in Barger-Compascuum echt iets voor jou. Dit openluchtmuseum neemt je mee terug naar het Drenthe van vroeger, toen het leven nog simpel en het landschap oneindig was. Je kunt door oude huisjes dwalen, zien hoe het veen werd gestoken en zelfs een ritje maken in een ouderwetse tram. Alsof je even in een tijdmachine bent gestapt!

Het leuke aan het Veenpark is dat je niet alleen maar naar dingen kijkt, maar ook echt dingen kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe mensen vroeger brood bakten, klompen maakten of koeien molken. En geloof me, dat is een stuk lastiger dan het eruitziet. Dus als je zin hebt in een leerzaam en leuk uitje, dan is het Veenpark een absolute aanrader.

De Drentse natuur: uitwaaien en genieten

Even genoeg van de drukte en behoefte aan wat rust? Geen probleem, want in en rondom Emmen vind je prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt uitwaaien. Denk aan het Bargerveen, een van de laatste echte hoogveengebieden in Nederland. Hier wandel je door een bijna ongerept landschap, vol bijzondere planten en dieren. Met een beetje geluk spot je zelfs een zeldzame kraanvogel!

Als je van fietsen houdt, is dit ook een top plek om de benen te strekken. Er zijn talloze fietsroutes die je door bossen, langs meren en door schilderachtige dorpjes leiden. Neem een picknick mee, zoek een mooi plekje uit en geniet van de stilte. Niets werkt zo ontspannend als een dagje in de natuur.

Kabouterland Exloo: voor jong en oud

Dit is een plek waar de magie echt tot leven komt. Kabouterland Exloo is een geweldig park voor gezinnen met kleine kinderen, maar eigenlijk ook voor iedereen die stiekem nog een beetje in kabouters gelooft. Hier wandel je door sprookjesachtige tuinen, ontmoet je allerlei lieve diertjes en kom je alles te weten over het leven van kabouters, trollen en elfen.

Wat Kabouterland zo leuk maakt, is dat je er ook echt dingen kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een kabouterdorp bouwen, spannende speurtochten doen of gewoon lekker rondstruinen door de magische tuinen. En voor de ouders is er gelukkig ook een fijn terrasje om even te zitten met een kopje koffie of een glaasje limonade.