Emmen, de stad die misschien niet meteen op je bucketlist staat, maar toch bomvol verrassingen zit. Als je denkt dat Emmen alleen uit koeien en boerderijen bestaat, heb je het helemaal mis. Hier vind je alles, van spannende dierentuinen tot verborgen parels die je gewoon niet mag overslaan. Ga er lekker voor zitten, want na dit artikel wil je meteen een tripje naar Emmen boeken!

Ontdek de dierenwereld in Wildlands Adventure Zoo

Je kunt niet naar Emmen zonder een bezoek te brengen aan Wildlands Adventure Zoo. Dit is niet zomaar een dierentuin, het is een gigantisch avontuur waar je van de ene verbazing in de andere valt. Van de jungle tot de savanne, je waant je echt even in een compleet andere wereld. Perfect voor zowel kinderen als volwassenen die hun innerlijke ontdekkingsreiziger naar boven willen halen.

Een mooie bonus? Met een beetje geluk kun je Wildlands korting scoren en een dagje avontuur beleven zonder je spaarpot leeg te schudden. Want zeg nou zelf, een paar euro’s besparen doet nooit pijn, toch? Zo heb je wat extra’s voor een lekker ijsje of souvenir!

Naast de prachtige dieren kun je ook avontuurlijke attracties meepikken, zoals een spannende bootsafari of een 4D-film. Wildlands heeft het allemaal. En of je nu met je gezin, vrienden of gewoon solo gaat, er is voor iedereen wel iets te beleven. Echt, je hebt geen excuus om dit avontuur over te slaan.

Shoppen en chillen in het centrum van Emmen

Na een dagje Wildlands heb je waarschijnlijk wel wat rust nodig, en waar kun je beter relaxen dan in het gezellige centrum van Emmen? Dit stadje mag dan misschien niet de grootte hebben van een Amsterdam, maar het centrum verrast je op alle manieren. Van hippe boetiekjes tot de lekkerste cafés, je kunt hier heerlijk rondsnuffelen en genieten van alles wat het te bieden heeft.

In het centrum vind je ook regelmatig leuke markten waar je van alles kunt scoren, van verse producten tot handgemaakte kunstwerken. Een perfecte plek om een uniek souvenir op de kop te tikken of gewoon lekker rond te struinen. En ja, er is genoeg ruimte om lekker te zitten met een kop koffie terwijl je het winkelend publiek in de gaten houdt.

Het beste van alles? Je hoeft hier niet bang te zijn voor gigantische toeristenmassa’s. Emmen is nog lekker onontdekt, wat betekent dat je in alle rust kunt genieten van je dagje shoppen zonder dat je over de hoofden hoeft te lopen. Win-win, toch?

Speel een potje minigolf bij De Rietplas

Als je denkt dat minigolf alleen iets is voor kinderen, dan heb je duidelijk nog nooit bij De Rietplas gespeeld. Dit is dé plek in Emmen om je innerlijke Tiger Woods los te laten. Het terrein is prachtig aangelegd met uitdagende banen en veel waterpartijen waar je bal nét niet in moet belanden. Geloof me, zelfs de meest doorgewinterde golfers zullen hier zweetdruppels krijgen!

Maar het draait niet alleen om winnen. De Rietplas ligt in een prachtige omgeving waar je na het minigolfen lekker kunt wandelen of zelfs een duik kunt nemen. Een perfecte activiteit voor een warme zomerdag. En of je nu een pro bent of totaal geen balgevoel hebt, iedereen heeft hier gegarandeerd plezier. Wie weet sla je zelfs een hole-in-one!

Heb je na het golfen honger gekregen? Geen zorgen, er zijn genoeg eetgelegenheden in de buurt waar je terecht kunt voor een welverdiende snack. Dus pak die golfclub en laat je innerlijke kampioen naar boven komen!

Kunst en cultuur in het Atlas Theater

Voor de cultuur liefhebbers onder ons is het Atlas Theater een absolute must. Dit moderne theater in het hart van Emmen biedt een breed scala aan voorstellingen, van cabaret tot musicals en concerten. Of je nu zin hebt in een avondje lachen of juist ontroerd wilt worden, hier vind je altijd wel iets dat bij je past.

Het gebouw zelf is trouwens ook al een kunstwerk om te zien. Met zijn imposante glazen gevel en moderne architectuur is het een eyecatcher die je meteen uitnodigt om binnen te stappen. En dat is nog maar het begin, want eenmaal binnen voel je meteen de gezellige sfeer en zie je het brede aanbod van voorstellingen.

Ben je niet zo’n theaterganger? Geen probleem! Het Atlas Theater organiseert ook andere evenementen, zoals tentoonstellingen en lezingen. Het is een plek waar cultuur en ontspanning samenkomen, dus zelfs als je geen voorstelling wilt zien, kun je hier altijd wat inspiratie opdoen.

Lekker actief in het Emmerdennen Bos

Zin om even helemaal te ontsnappen aan de drukte en de natuur in te duiken? Het Emmerdennen Bos is dé plek om tot rust te komen. Dit prachtige bosgebied ligt op steenworp afstand van het centrum en biedt tal van wandel- en fietsroutes die door het groene landschap slingeren. Perfect voor een middagje frisse lucht en ontspanning.

Naast wandelen kun je in dit bos ook geweldig mountainbiken. De uitdagende routes zijn niet voor watjes, dus trek je stoerste outfit aan en bereid je voor op een adrenalinekick. En als je toch liever op een rustiger tempo geniet, dan zijn er genoeg bankjes waar je gewoon even kunt zitten en van de natuur kunt genieten.

Een ander leuk weetje: in het Emmerdennen Bos vind je ook een aantal verborgen archeologische schatten. Dit gebied zit vol geschiedenis, dus wie weet wat je tegenkomt tijdens je wandeling. Ideaal voor avonturiers die niet bang zijn voor een beetje modder aan hun schoenen!